(ВІДЕО) Хвилина мовчання загиблому воїну-прикордоннику Шулюпенку Сергію

НАЗАД
04 травня 2024 09:35

Віддаємо шану старшому сержанту Шулюпенку Сергію, кінологу-військовослужбовцю відділу «Жуляни» ОКПП «Київ».

Народився Сергій у 1999 році в невеличкому, але дружньому населеному пункті Ксаверове, Черкаської області. Виховувався разом зі старшою сестрою, навчався у школі у тому ж селі, а згодом поступив до ліцею у Черкасах, де здобув професію будівельника.

У 2018 пішов на строкову службу й одразу потрапив до Державної прикордонної служби України, звідки у 2020 році демобілізувався. Але попрацювавши на різних посадах в одній із торгових мереж, зрозумів, що тягне до військової справи.

У 2021 році Сергій підписав контракт та надалі пройшов навчання у кінологічному навчальному центрі.

До Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Сергій прийшов на початку повномасштабної війни, яка внесла корективи в життя кожного. Але він ніколи не здавався і не відмовлявся, до останнього залишаючись чоловіком. Спочатку ніс службу з оборони Києва, потім була перша поїздка на білоруський кордон, де він провів 4 місяці.

У 2024 році в складі зведеного загону Сергій добровільно поїхав обороняти кордони України від російських окупантів. Собаку залишив вдома у батьків, адже там були інші задачі.

Активно спілкувався з близькими, в планах була відпустка та одруження, але ворожий 152 мм снаряд обірвав життя прикордонника Сергія на псевдо Чак. До речі, таким самим позивним як і у його собаки, яка так і залишилася вдома, але вже у його нареченої, як частинка пам’яті Сергія.

Він назавжди залишиться у серцях тих, хто його знав як рідний син, надійний брат, добрий друг, улюбленець собак та вірний товариш.

Героям слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси